دست دو / اولین سایت جامع خرید و فروش کالای نو و دست دوم
دست دو / اولین سایت جامع خرید و فروش کالای نو و دست دوم

17 نکته که باید قبل از خرید یک گوشی دست دوم بدانیم

اگر قصد خرید موبایل دست دوم را دارید، حتما باید به موارد و نکات خاصی دقت کنید تا سرتان کلاه نرود! اما این نکات چه هستند؟ در این مقاله قصد داریم به 8 نکته مهم که باید قبل از خرید یک گوشی دست دوم به آن ها توجه شود اشاره کنیم.

موبایل دست دوم

مقدمه‌ای در رابطه با خرید یک گوشی دست دوم

خیلی از افراد عقیده‌ای مبنی بر خرید گوشی های نو ندارند و خرید یک گوشی دست دوم را به گوشی نو ترجیح می‌دهند. بنا به عقیده این افراد وقتی با یک هفته استفاده از یک گوشی نو شاهد تبدیل شدن آن به گوشی دست دوم هستیم، دلیلی وجود ندارد که هزینه‌ای گزاف پرداخت کرده و یک گوشی نو بخریم! چون می‌توان از همان ابتدا یک گوشی دست دوم را با قیمتی بسیار ارزان تر خریداری کرد!

اما خرید یک گوشی دست دوم می‌تواند دردسرهایی را هم داشته باشد. برای مثال ممکن است گوشی دست دومی که خریده‌اید قبلا توسط تعمیرکار غیرمجربی باز و تعمیر شده باشد و برخی قطعات گوشی آن دچار آسیب دیدگی شده باشند و غیره. بنابراین باید در حین خرید یک گوشی دست دوم به نکات خاصی توجه کنید تا از خریدتان راضی باشید. در ادامه این مطلب قصد داریم به معرفی 8 نکته مهم مرتبط با این زمینه، یعنی خرید یک گوشی دست دوم، بپردازیم. با موبایل کمک همراه باشید.

1- هیچ‌وقت دستگاهی که خیلی قدیمی است را نخرید

گوشی‌هایی که بین سه تا پنج سال از عمرشان می‌گذرد به‌یک دلیل گزینه خوبی نیستند: آن‌ها به‌ندرت قابل استفاده هستند. اگر گجتی که قصد خریدش را دارید بیش از اندازه قدیمی است، اصلا مهم نیست که تجهیزات آن تا چه اندازه سالم باشند، به‌احتمال خیلی زیاد نمی‌توانید از چهارچوب‌های به‌روز و جدید روی آن‌ها استفاده کنید. اگر نتوانید یک چهارچوب جدید را روی آن پیاده کنید به‌احتمال زیاد خیلی از اپلیکیشن‌های جدید و مشهور را هم نمی‌توانید روی آن نصب کنید.

2- از کجا بخرید

اگر برای خرید گوشی دست دوم دنبال سایت‌های آنلاین هستید حتما از سایت‌های مطمئن و قابل اطمینان استفاده کنید. از طرف دیگر سایتی را انتخاب کنید که بتوانید دستگاه را حضوری ببینید و کاملا چک کنید. چندین سایت وجود دارد که امکان ملاقات حضوری خریدار و فروشنده را فراهم می‌کند.

3- بدانید چه زمانی خرید کنید

خیلی از کاربران عادت دارند به‌محض ورود یک گوشی جدید به‌بازار آن‌را تهیه کنند. این همان زمانی است که آن‌ها تصمیم می‌گیرند تا گوشی قبلی خود را بفروشند. پس، اگر دنبال خرید گوشی خوب و با هزینه مناسب هستید، دنبال چنین مواردی باشید.

4: خرید از اشخاص معتبر ؛ ببینید چه چیزهایی کنار گوشی هست (مطمئن شوید گوشی دزدیده شده نیست.)

در قدم اول باید بنا به هر طریق اطمینان حاصل کنید که گوشی دست دومی که قصد خریدش را دارید دزدیده شده نباشد و بعدا مشکلاتی را برایتان ایجاد نکند. بدین منظور از فروشنده گوشی بخواهید تا جعبه آن، فاکتور فروش و سایر اقلام این چنینی را به همراه گوشی در اختیارتان قرار دهد. اگر گوشی این اقلام همراه را داشته باشد، احتمال اینکه دزدیده شده باشد بسیار پایین است، اما اگر فروشنده با عذر و بهانه عنوان کند که به این اقلام دسترسی ندارد و فقط خود گوشی را در اختیارتان قرار می‌دهد، احتمالا یک جای کار می‌لنگد! بنابراین در قدم اول مطمئن شوید که گوشی دست دومی مورد نظرتان دزدیدی نباشد.

یکی از مواردی که می‌تواند اطلاعات خوبی درباره فروشنده دستگاه به‌شما بدهید چیزهایی است که هنگام خرید به‌شما می‌دهد. همیشه زمان خرید گوشی دست دوم ببینید چه تجهیزات دیگری کنار آن است. به‌عنوان مثال، اگر جعبه خود گوشی هم کنار آن است یعنی این دستگاه سرقتی نیست. همیشه هنگام خرید و معامله فکرتان را به‌کار بیاندازید.

اما منظور از اشخاص معتبر چیست؟ چرا نباید به اشخاص دیگر اعتماد کنیم؟ بطور کلی اگر شما با استفاده از هر طریقی با فرد فروشنده آشنا شوید دو مرحله وجود دارد که عبارتند از ؛

  1. شما با فرد فروشنده آشنا می شوید و برای بازدید و خرید گوشی قرار می گذارید. پس از آنکه شما از گوشی رضایت داشتید شروع به خرید آن می کنید. فرد فروشنده بابت تضمین ممکن است 50% قیمت گوشی را بگیرد و به شما مدتی را برای مهلت تست تعریف نماید تا شما از گوشی استفاده کنید و اگر مشکلی نداشتید ، 50% دوم را واریز نمایید که این مورد کاملا محال است.
  2. با فروشنده آشنا می شوید و برای بازدید و خرید گوشی دست دوم قرار می گذارید. پس از آنکه شما از گوشی رضایت داشتید، اقدام به خرید آن می کنید. البته این بار شما 100% مبلغ را می پردازید و سپس از شخص فروشنده مهلت تست می گیرید. از این رو اگر شخص فروشنده کلاهبردار باشد، می تواند به سادگی تنها با یک شماره فیک که شما از آنها دارید مبلغ زیادی را بابت گوشی خراب و یا تعمیر شده دریافت نماید که این مورد نیز توصیه نمی شود.

 

5: مطمئن شوید گوشی اصل است!

اگر خیلی در مورد گوشی های موبایل اطلاعات ندارید و نمی‌توانید مدل اصل گوشی ها را از نمونه های کپی و نمونه های فیک چینی تشخیص دهید، حتما از یک فرد با تجربه‌تر کمک بگیرید تا خدای نکرده یک گوشی فیک و کپی به جای نمونه اصل به شما فروخته نشود! این روزها گوشی های کپی و فیک به قدری شبیه به نسخه اصلی آن‌ها تولید می‌شوند که به واقع تشخیص تفاوت آن ها برای یک فرد تازه کار بسیار دشوار خواهد بود. پس یکی دیگر از نکاتی که باید در حین خرید گوشی دست دوم به آن توجه کنید این است که مطمئن باشید گوشی مورد نظر اصل بوده و کپی و فیک چینی نیست.

6- سیاست مرجوع

قبل از خرید گوشی حتما آن‌را از نظر فیزیکی چک کنید تا مشکلی از نظر ضربه خوردگی و شکستگی نداشته باشد. با این‌حال، اگر دستگاه مشکلات سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری داشته باشد ممکن است کمی طول بکشد تا اثرات خود را نشان دهد. بنابراین، همیشه گوشی را انتخاب کنید که مالک آن حاضر به قبول مرجوع کردن دستگاه باشد. یعنی اگر بعد از تنها 2 یا 3 روز گوشی به‌مشکل خورد بتوانید آن‌را برگردانید.

7: بررسی دقیق بدنه گوشی

بعد از اینکه مطمئن شدید گوشی مورد نظر دزدی و نمونه فیک نیست، باید با دقت بدنه دستگاه را بررسی کنید. توصیه می‌کنیم برای انجام این کار کمال دقت را صرف نمایید و تمام زیر و بم های بدنه و فیزیک گوشی که قصد خریدش را دارید بررسی نمایید. گوشی های دست دوم عموما دچار ضربه، خط و خش، رنگ پریدگی و غیره هستند. در اغلب موارد فروشنده این نکات را به خریدار می‌گوید، اما در برخی شرایط ممکن است به نکات خاصی اشاره نشود که در این حالت خریدار باید زرنگ باشد و قبل از خرید یک گوشی دست دوم زیر و بم بدنه و فیزیک آن را بررسی کنید.

8 نکته که باید قبل از خرید یک گوشی دست دوم بدانیم

8: چک کردن اثر انگشت و یا Face ID در مقابل فروشنده ؛

یکی از شاخصه های گوشی امروزه فناوری اثر انگشت و یا Face ID است که کاربر می تواند با استفاده از این روش ها امنیت گوشی را دو چندان نماید. از این رو اگر گوشی سالم باشد، باید این فناوری ها نیز در آن سالم باشند و در لحظه عمل نمایند.

با این وجود توصیه می شود این آپشن ها را امتحان کنید و هر چه سریع باز شد، نشان دهنده سالم بودن گوشی می باشد و در غیر این صورت نشان دهنده فیک بودن گوشی می باشد.

9: بررسی عملکرد اجزای گوشی با سرویس کد تست

گوشی های هوشمند امروزی به بخش اختصاصی تحت عنوان Service Code Test مجهز هستند که کاربر را به منویی منتقل می‌کنند که امکان تست عملکرد اجزای سخت افزاری گوشی را می‌دهد. این بخش بهترین قسمتی است که می‌توانید از آن برای بررسی عملکرد بخش ها و اجزای مختلف سخت افزاری گوشی دست دومی که قصد خریدش را دارید استفاده کنید. برای مثال با ورود به این منو می‌تواند عملکرد اجزایی همچون دوربین اصلی، دوربین سلفی، صفحه نمایش، اسپیکر، اسکنر انگشت، سنسورهای گوشی، موتور ویبره و غیره را بررسی کنید. نحوه ورود به منوی سرویس کد تست با توجه به مدل گوشی که قصد خریدش را دارید متفاوت خواهد بود. برای دستیابی به کد مورد نظر می‌توانید تماسی با کارشناسان واحد پشتیبانی موبایل کمک برقرار کرده و ضمن ارائه مشخصات گوشی خود از آن ها راهنمایی دقیقی بخواهید. همچنین با جستجوی در اینترنت هم می‌توانید به کد سرویس تست گوشی مورد نظرتان دسترسی یابید. بنابراین همیشه پیش از خرید یک گوشی دست دوم به بخش سرویس کد تست (Service Coe Test) مراجعه کرده و عملکرد بخش های مختلف دستگاه را بررسی کنید.

10: اطمینان از سالم بودن پورت های اتصال

بعد از اینکه از موارد فوق اطمینان حاصل کردید، نوبت به بررسی پورت های اتصال گوشی می‌رسد. این پورت ها به صورت عامیانه شامل پورت شارژر، پورت جک هدفون، شیار سیم کارت و شیار حافظه SD می‌شوند. حتما قبل از خرید یک گوشی دست دوم مطمئن شوید که تمام پورت های اتصال نام برده شده در آن عملکرد بدون مشکلی ندارند. اگر گوشی که می‌خرید به قلم استایلوس مجهز است، حتما عملکرد آن را هم بررسی کنید.

8 نکته که باید قبل از خرید یک گوشی دست دوم بدانیم

11- وارد کردن سیم کارت به داخل گوشی و تست کردن آن ؛

 اگر گوشی سالم باشد، با وارد کردن سیم کارت به داخل گوشی می توانید آنتن را مشاهده نمایید. از این رو گاها ممکن است گوشی بنابه هر دلایلی از دست فروشنده افتاده باشد و دیگر شاهد آنتن دهی موبایل نباشیم و پس از خرید و خداحافظی از فروشنده باید هزینه زیادی را متحمل شویم تا این مشکل را بر طرف کنیم. بنابراین یکی از شاخصه های اصلی گوشی سالم، آنتن دهی آن می باشد.

12: اطمینان از اصالت گوشی در طرح رجیستری.بررسی کد IMEI گوشی و جعبه گوشی ؛

طبق قوانین جدیدی که به موجب طرح رجیستری اعمال شده باید گوشی های موبایل جدیدی که خریداری می‌شوند در گمرک ثبت شده باشند و به عنوان گوشی با اصالت روانه بازار شوند. شما به عنوان خریدار در حین خرید یک گوشی دست دوم باید حتما از اصالت آن گوشی اطمینان حاصل کنید، در غیر این صورت با مشکل مواجه خواهید شد و ممکن است ملزم شوید هزینه گمرک و واردات گوشی را پرداخت نمایید. این موضوع به ویژه در این دوره که طرح رجیستری موبایل تقریبا در مراحل آغازین کار است اهمیت زیادی دارد.

برای اطلاع از IMEI هر گوشی می توانید کد دستوری # 06 #* را وارد سازید تا کد را با کد قرار گرفته شده در کارتون گوشی را تطبیق دهید که در صورت تطبیق نشان دهنده اصل بودن گوشی می باشد.

13: دریافت کد فعال سازی برای انتقال مالکیت گوشی

طبق قوانین طرح رجیستری، گوشی های موبایلی که مشمول این طرح هستند برای فروش به دیگر افراد باید پروسه‌ای را طی کنند که به آن انتقال مالکیت گفته می‌شود. این کار باید حتما از جانب فروشنده گوشی انجام شود و وی یک کد فعال سازی را در اختیارتان قرار دهد تا شما بعد از خرید گوشی دست دوم او قادر به فعال کردن گوشی در کنار سیم کارت خود باشید.

 

8 نکته که باید قبل از خرید یک گوشی دست دوم بدانیم

14: اطمینان از مناسب بودن قیمت گوشی

نکته آخری که باید به آن توجه کنید این است که قیمت پیشنهادی فروشنده برای گوشی دست دومی که قصد دارد در اختیارتان قرار دهد معقولانه و مناسب باشید. یک گوشی دست دوم در مقایسه با نسخه نو آن به مراتب ارزان قیمت تر است. افت قیمت گوشی های دست دوم با توجه به ظاهر، کارایی و مدت زمانی که از آن ها استفاده شده متفاوت خواهد بود. بنابراین همیشه در حین خرید موبایل دست دوم به قیمت آن توجه کنید تا خدای نکرده سر شما کلاه نرود و گوشی دست دومی را با قیمت بالا خریداری نکنید.

15- باتری‌ها را چک کنید

خیلی از کسانی که قصد خرید گوشی دست دوم را دارند به‌این مسئله توجه چندانی ندارند. اما، باتری دید خوبی درباره وضعیت اسمارت‌فون می‌دهد. چک کنید که باتری دستگاه باد کرده یا خراب نباشد. باتری‌ها به‌خاطر استفاده بیش از حد یا به‌دلیل آب خوردگی باد می‌کنند

16- وضعیت سخت‌افزار و کارکرد آن‌را بررسی کنید

شماره #*0#* را تایپ کنید تا تمام فانکشن‌های سخت‌افزاری بررسی شود. البته این کد برای گوشی‌های سامسونگ است. با این کار، برخی از ویژگی‌ها مانند ویبره، سنسور، دیم شدن صفحه، تاچ، اسپیکر و بسیاری موارد دیگر چک می‌شود.

 

17- نحوه انتقال مالکیت گوشی دست دوم ؛

طرح رجیستری یکی از مهم ترین و اصلی ترین طرح هایی که اخیرا در کشور عزیزمان برای مبارزه با قاچاق و واردات غیر قانونی گوشی ها حدودا از اوایل مهر ماه 96 اجرا شد و امروزه بصورت جدی در حال اجرا می باشد و در مالکیت اسمارتفون ها تاثیرگذار بوده است و برخلاف گذشته، تمام برندهای مختلف را تحت پوشش خود قرار داده است.

با این حال اگر شما قصد خرید گوشی دست دوم را دارید، ابتدا می بایست مراحلی را در قالب ” انتقال مالکیت ” توسط مالک اصلی گوشی بگذرانید تا مالک اصلی گوشی شوید و بتوانید سیم کارت خود را درون آن قرار داده و به راحتی از قابلیت های گوشی خود استفاده نمایید. در غیر اینصورت گوشی شما هیچ اهمیت و ارزشی نخواهد داشت.

به همین دلیل هنگام خرید گوشی دست دوم می بایست این فرایند را انجام دهید که در ادامه شما را با این فرایند بصورت کامل و قدم به قدم آشنا خواهیم نمود. همراه ما باشید.

توجه : تمام فرایند های زیر می بایست زمانیکه سیم کارت مالک دستگاه، در دستگاه قرار دارد انجام شود.

1-وارد قسمت شماره گیری ” phone ” شوید و سپس کد دستوری #7777* ( ستاره هفت هزار و هفتصد و هفتادو هفت ) را وارد کنید و گزینه تماس را بفشارید.

گوشی دست دوم

2-اینک پنجره جدیدی برای شما باز خواهد شد که برای انتقال مالکیت اسمارت فون باید گزینه 3 را تایپ کرده و سپس ارسال را بفشارید.

انتقال مالکیت گوشی

3- اینک شناسه یا شناسه های IMEI هایی که تحت پوشش نام شما ( مالک سیم کارت ) می باشد، نمایش داده می شود که در این مرحله می بایست شناسه ” IMEI ” مخصوص گوشی خود را که بر روی کارتن گوشی درج شده است را انتخاب نمایید و سپس گزینه ارسال را بفشارید.

سامانه همتا

4-در این مرحله شماره سیم کارت شخص خریدار گوشی دست دوم را که قصد خرید گوشی شما را دارد، وارد نمائید تا انتقال مالکیت انجام شود.

انتقال مالکیت و طرح رجیستری

5- اینک مشخصاتی که تا این مرحله را که وارد نموده اید، اعم از شناسه ” IMEI ” گوشی و شماره شخص خریدار گوشی به نمایش در می آیند و می بایست مجددا امتحان کنید تا از مشکلی در فرایند انتقال رخ ندهد!

انتقال مالکیت

6-در نهایت پیغامی در قالب موفقیت شما در 5 مرحله بالا را دریافت خواهید نمود که کد فعال سازی به سیم کارت فرد خریدار ارسال خواهد شد.

روش استفاده از سامانه همتا

7- اینک فرد خریدار می تواند شاهد پیغام دریافتی HAMTA باشد که در این پیامک شاهد ” IMEI ” و کد فعال سازی خواهد بود که می بایست از مرحله دوم انتقال مالکیت، شروع به فعال سازی سیم کارت خود نماید.

چگونگی انتقال مالکیت

اشتراک گذاری
برچسب‌ها:

مطالب مرتبط